2019 Yılı Mülakatta Sorulan Sorular

Hasip

Başkan
Yönetici
Başkan
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasip Hasip
2019 YILI MÜLAKATTA SORULANLAR

Telbiye okuma,Hac çeşitleriHacca neden gitmek istiyorsun , Yoğunluktan Hac vazifesini yapamayabilirsin ne düşünüyorsun bu konuda EKG çekebiliyor musun, EKG çekimini anlat Extremite derivasyonları nelerdir,ritim derivasyonları nedir, Monitörde görülen parametreler,Sekiz kural nedir diye sormuslar

Feokromasitoma ile ilgili soru yatsı namazı kaç rekat bir süre oku vitir namazının son rekatında hangi dua okunur

Koah li hastada hemşirelik bakımı nasıldır Fatiha suresini inhaler ilaç uygulamasında hastaya eğitim .Postural drenajı neden yapılır nasıl yapılır tekniği

Tedavülden kalkan (tabii bunu ben söylüyorum) ;hemşire gözlemlerinde kullanılan kırmızı siyah mavi kalemler ne anlama geliyor ne icin kullanılıyor
( Cevap: Vucut isisi mavi nabiz kirmizi solunum siyah kalemle)

Telbiye ve haccin farzları, tansiyon normal aralıkları ve tansiyon nasıl ölçülür, mrcp ne amaçla yapılır

Bugün mulakattaydim şu sorular soruldu bana: ihrama nerde girersin? ihrama girerken ozel bir dua eder misin? telbiyeyi okur musun? göz lavajı neden yaparsin nasil yaparsin ne siklikla yaparsin ve fasial paralizi de hasta bakimi hatay muftusunun adini soyleyebilir misin ?..

Maun süresi oku, hac kimlere farz? Yoğun bakım ünitesinde yatan bi hastada hangi enfeksiyonlar gelişir?

Allah'ın sıfatları.
Uhud savaşı
CPAP açılımı
Entübasyon endikasyonları
Hipoglisemi nedir , belirtileri
(yoğunbakım hemşiresi)

Arafatin hükmü şeytan taşlama vakitleri postop komplikasyon,
Bana birde hadis nedir ve hacla ilgili hadis sordular

Miraç hediyeleri, telbiye getir, branul numaraları, pembe kod mavi beyaz kod; ekg derivasyonları...

Maun süresi oku anlamı hakkında bilgi, ameliyat sonrası bakılan yaşam bulguları neler normal değerleri ,ekg çekmesini biliyor musun anlat hangi devirasyon elektrik akımını gösterir?

Şeytan taşlama nerede yapılır nasıl yapılır 1 2 3 4 günu anlat bakalım dediler
Entübasyon ventilatöre alma kriterleri solunum asidozu soruldu
Yanıkta 9'lar kuralı bir de fasiyotomi
Yoğun bakımda çalışıyorum.

Ankara 3 komisyon Uhud savaşını anlat dedi ravza-ı mutahara ya varınca nasıl selamlama yaparsın dedi sağlık soruları foley sonda takmayı anlat EKG çekimi
Ortopedi servis hemşireyim. Daha öncede reanimasyon yoğunbakimda çalıştım. Namaz in farzlarini say dediler. Tavaf ve say arasında ne fark vardır diye sordular. Bu soruları Watsap grubuna söyleyecek misin dediler 😁evet dedim. İlaçların verilme yolları. Ortopedi hastasının ameliyattan sonraki en önemli komplikasyonu nedir dediler hemen anlayamadım bir sürü şey saydım sonra Emboli dedim. Emboliden korumak için ne yaparsın. Preop ameliyat sabahında clexane yapar mısın. Entubasyon yaptın mı neden yapmadın. Eşin ne iş yapiyo nereli. Sigara içiyor musun eşin içiyor mu. Çocuklara kim bakacak. Son olarak sınavdan kaç puan aldın diye sordular

Indikator...sterilizasyon....hipoglisemi...hipptansiyon nedenleri....Arafat. ..hangi kitapları okudun....dib ilmihalini okudun mu....

Teşrik tekbiri nedir biliyor musun ve nasıl getirilir, korozif madde içen hastaya nasıl müdahele edilir,analjezik antipiretik ilaç intoksta etken ne ( parasetomol dedim,evet dedi), nabız normal değerleri , hemşire gözlem kağıdında kullanılan siyah mavi kirmizi kalemler ne icin kullanılır ( kullanılmıyor ki dedim belki õğrencilikten aklinda kalmıştır dedi )

Say ne demek nerede yapılır .peygamberlerin sıfatları nelerdir?emaneti açıkla bununla ilgili bildiğin bir kıssa var mı?peygamberlik Hz. Muhammed(sav)'e nerde ve ne zaman gelmiştir?yanıkta 9'lar kuralını açıkla yanık dereceleri nelerdir?4. derece nasıl olur

Ben Ankara'da ilk gün girdim mülakata bildiğin bir süreyi oku dediler KOAH ta hemşirelik bakımı ve hangi damara damar yolu açarsın diye sordular

Arkadaşlar ben bugün 3 komisyonda mülakata girdim
-Kafirun suresi
-Haccın vacipleri
-yanık 9 lar kuralı
-elektrik çarpmasında hemşirelik bakımı
-ekg ve tansiyon

Mescid-i nebevi .maun suresi...teşrik tekbiri...potasyum un kritik seviyeleri...kritik seviyede olursa ne olur... bir ampul de kac mE var..24 saatte en fazla ne kadar verilir...yb da yavas infuze edilen diger ilaclar

Ankara 3 komisyonda dün mülakata girdim. uhud senin için ne ifade ediyor anlat. Nerede çalışıyorsun. Parenteral ilaç uygulama yolları nelerdir. İm enjeksiyon kimlere yapılmaz. İntra dermal enjeksiyon tekniği nelerde kullanılır. damar yolu açmayı Ekg çekmeyi biliyormusun ektremite derivasyonları nelerdir

Yoğun bakımda çalışıyorum. İstanbul 2 komisyon
Entubasyon ve ventilatöre bağlanma kriterleri.PO2 ve CO2 değeri kaç olursa gibi
Ventilatöre modları ve açılımları
Basamaklarina göre kaç yatağa kaç ventilatör düser
Bayramın 2 ve 3 günü ne zaman ve nasıl şeytan taşlama yapılır
İhraç yasaklarına uymamanin cezaları nelerdir
Dem nedir
Haci farz olma şartları nelerdir
Sınava bugün girdim. Bir arkadasa (acil calisani) hipertansiyon belirtileri,komplikasyonu (burun ve beyin kanamasi)
Fasiotomi nedir sorulmus

İstanbul 2 komisyon
Haccın farzı
Arafat vakfesi ne zamandır
Nas suresini oku
Sağlık soruları
Acil triyaj nasıl yapılır
Sıvı uygulamsı vermen gerekiyor damar yolu açamadın
Nerden sıvı verirsin
Kemik içi
Fasiektomi
Fatihayı oku anlamını söyle rahman rahim ve melik nedir haccın farzlarını say arafat vakfesinin ne zamana kadardır bu söylediğin cevap hangi mezhebe göre ..deliryum nedir ..peki kara kuru bi hastan var yaşlı bunda deliryum neden gelişmiştir .(.cevaplardan biri elektrolit dengesizliği )peki hangi elektrolit şizofreniyle farkı ne ...ekg nasıl çekilr

İstanbul 2 nolu komisyon Lab Teknikleri olarak girdim...Panik değer. Kuba mescidi. Kan tüplerinin alınış sırası (mavi siyah sarı mor) ihram yasakları nelerdir .Yasakları ihlal etmenin cezası. DNA hangi parçalardan oluşur. Kan bileşenleri nelerdir...hemogram tüpünde hangi madde bulunur diye sordular

Acil hrmsiresiyim kunut duası okutrmusun hac çeşitleri temettü haccında kadınlar umreden nasıl çıkar saclarini ne kadar keser bir parmak bogumu kadarmış tıp bölümünde göğüs travması gelen hastaya hemşirelik yaklasimi nasıl olur yari ötürü pozisyon verilir sıvı takviyesi yapılır gerekirse kan takılir ağrı kesiciler yapılır göğüs tüpü takılır yapıyorsa üzeri örtülür

herkese çalıştığı birimle ilgili soruyorlar ben acil ve yoğun bakımlarda çalıştım soru olarak yoğun bakimda kan tahlillerinde nelere bakarsın dediler örnekler vererek anlattım
genel olarak çalıştığı birime ne kadar hakim vs ona bakıyorlar diğer sorular telbiye haccın vacip leri kalsiyum neden yükselir ve ya duser

Bildiğin bir sure yada dua dediler cennet-ül baki ekg çekimi eletrik yanığını sordular

Nas suresini okuttular, haccın farz olan vakfesini, ekg çekimi, kardiyolojinin panik değerleri, potasyum kalsiyum...

Corona virüs mers virusu t negatifligi ekg okuyabiliyomusunuz
Enfeksiyon ne ile temizliyorsunuz sterilizasyonu ne ile yapıyorsunuz diyesordular
Tavaf çeşitleri

Fil suresini okuttular,mekkede gezilecek yerleri,gastroenteritli ve bulantisi olan hastada hemsirelik bakimi,vucut ısısının normal degeri ve vucut isisna en yakin olcu nereden alinir diye sordular

Erzurum (Hemşire/Çalıştığım birimler- çocuk , ameliyathane )
Kunut duaları
İhram nedir,yasaklarından aklında olanları sayar mısın?
,ihramda iken güneş kremi kullanılır mı,neden?
EKG çekmeyi bilir misin?
Extremite problarını sayar mısın?
Kaç derivasyon var
D1 D2 D3 dedim sadece bu kadar mı dedi hayır dedim avr avf ve avl de var dedim tam göğüs derivasyonalrını sayacakken ritme hangi derivasyondan bakarsın dedi ?

Haccın farzları,arafat vazifesi nerede yapılır ,ne zaman yapılır .Akciğer PA grafisi ile Tele arasında ne fark var, garfileri nasıl çekilir ,humerusun arkasında lezyon varsa nasıl grafi çekilir,ön yüzünde lezyon varsa nasıl çekilir.

say dan sonra hangi namaz kılınır, cemaratta şeytan taşlarken ne söylenir, idrar mikroskobisi ve gaita mikroskobisinde neler görülür.

kureyş suresini oku,Ravzai mutahhara tam olarak neresidir, diyabetli hastalarda hemşirelik bakımı, anjio yapılan damarları say. Anjio hemşiresiyim.

Ankara 4. Komisyon saglik memurlarina sorulan sorular EKG cekerken hastayi elektrik carparmi bacakta yanik var bül var kacinci derece yuzde kac ve naparsin gunes carpmasinda ne yaparsin ekgde ritim hangi derivasyonda bakilir ng nasil takilir idrar sondasi nasil takilir ekg cekimi kalp yetmezligi olan hastaya yaklasim gogüs hastaliklarina yaklasim akciger vital kapasite vital bulgular normal degerleri ortopne ve sok pozisyonu ekgde v10 varmi v8 nereye baglanir

ATT yim diyalizde çalışıyorum. kunut duası, sevr mağrasını duydunmu ne oldu nereye gidiyorduda saklandı. kalça kırığı olduğunu anlamak için nasıl muayene edersin, nasıl sabitlersin, ne gibi riskleri vardır,bacağının arasına bişey koyarmısın, hiç böyle. vaka aldıınmı.,orda diyaliz yok yapabilecekmisin, entübasyon yapabilirmisin

Yanık çeşidleri
alkali yanık ilk yardım
Zehir danışma numarası
Hac çeşidleri
İhramlı iken kan alırmısın

Haccin farzlari.kulak kanamasi olan hastaya mudahale..sıcak acillerde...sicak krampinda hangi ekstremite encok etkilenir..sicak bitkinligi ilk yardim..Fatiha suresi..cennetul-baki

Ateş tanımı hangi durumlarda yükselir ondulan ateş nedir özelliği hangi hastalığa özgüdür Mescid-i nebevi nin özellikleri

Kunut dualari haccin farzlari pelvis kirigini nasil anlarsin cocuklarda suni solunum

Türk hacılar ne hacci yapar umreden sonra hac için ihrama nerde girer telbiye getir niyet nasıl edilir tavaf namazı ilaç hangi yollarla vücuttan atılır

KOAH li hastada hemşirelik bakımı hangi damardan damar yolu açarsın

Geri