TUS Sınavı Nasıl Yapılmaktadır ?

Hasip

Başkan
Yönetici
Başkan
Katılım
28 Nis 2023
Mesajlar
58
Tepki puanı
3
Puanları
8
Cinsiyet
Bay
Ad Soyad
Hasip Hasip
Konum
03-Afyonkarahisar
TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı), Türkiye'de tıp fakültelerinden mezun olan hekimlerin tıpta uzmanlık eğitimine başlamak için girdiği bir sınavdır. TUS sınavı, üniversitelerin tıp fakültelerinde öğretilen temel tıp bilimleri ve klinik bilimler konularını içeren bir sınavdır.

TUS sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda iki kez düzenlenmektedir. Sınav, çoktan seçmeli sorulardan oluşur ve tek bir oturumda tamamlanır. Sınav süresi toplam 180 dakikadır. Sınav, Türkçe olarak yapılmaktadır.

TUS sınavı, iki bölümden oluşmaktadır:

  1. Temel Tıp Bilimleri Testi: Bu test, tıp fakültelerinde okutulan temel tıp bilimleri konularını ölçer. Bu konular; anatomi, histoloji, embriyoloji, biyokimya, fizyoloji, farmakoloji, mikrobiyoloji, patoloji, tıbbi genetik ve istatistik bilimleridir.
  2. Klinik Bilimler Testi: Bu test, klinik bilimler konularını ölçer. Bu konular; dahiliye, cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk hastalıkları, beyin ve sinir hastalıkları, göz hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, dermatoloji, radyoloji, psikiyatri, anesteziyoloji ve reanimasyon, acil tıp, tıbbi onkoloji ve enfeksiyon hastalıklarıdır.
TUS sınavına hazırlanmak için, öncelikle tıp fakültesinde öğrenilen temel ve klinik bilimler konularının tekrar edilmesi ve üzerinde çalışılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra, bol bol soru çözerek pratik yapmak ve sınav süresinde hızlı ve doğru cevap verebilmek için zaman yönetimi becerilerini geliştirmek de önemlidir. Ayrıca, sınav öncesinde dinlenmek ve stresten uzak durmak da başarı için önemli bir faktördür.
 
Geri
Üst